Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Ajutoare de la APIA

Ieri a fost ultima zi în care fermierii trebuiau să rețină în exploatație animalele înscrise pentru plata sprijinului. De azi, efectivele pot fi vândute sau transferate din ferme. Astfel, începând cu această dată, și crescătorii de bovine care au cerut Ajutorul Național Tranzitoriu, pot intra la plata finală.

De asemenea, APIA oferă un ajutor și fermierilor ce au avut de suferit ca urmare a pandemiei. Ajutorul extraordinar este prevăzut de măsura 21, iar în momentul de față APIA se află în procesul de control administrativ al acestor cereri. De acest sprijin poate beneficia atât sectorul vegetal cât și cel zootehnic, prin crescătorii de bovine, ovine și caprine.

În perioada următoare se vor face calculele pentru aceste sume, iar de săptămâna viitoare ar putea începe plățile și pentru această măsură cu caracter excepțional. La APIA au fost înregistrate până acum circa 860 de asemenea cereri pentru exploatații cu bovine, 452 de  exploatații cu ovine și caprine și 183 în sectorul vegetal.

Valoarea ajutorului diferă de la o exploatație la alta și poate ajunge până la 7000 de euro pentru bovine și până la 2500 de euro pentru ovine și caprine.

Articole similare

Back to top button