ActualitateSliderUltima ora

Control DSP la SJU Târgu-Jiu

După incidentul tragic de la SJU Piatra Neamț, guvernul a decis ca echipe mixte DSP și  IGSU să demareze controale în toate secțiile ATI, la nivel național, care să verifice instalațiile și condițiile de punere în funcțiune a aparaturii medicale.

La nivelul județului Gorj, inspectorii DSP și ISU Gorj au efectuat numeroase astfel de acțiuni de verificare. În urma lor au fost scoase la iveală și câteva nereguli, cum ar fi funcționare fără avize ISU.

Controalele au ajuns și la nivelul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Conform informațiilor oferite de DSP Gorj, în urma verficărilor s-a constatat că secția și compartimentul ATI necesită o suplimentare a dotării cu echipamente și aparatură medicală conform legislației în vigoare. Dotările necesare se vor face prin fonduri europene, investiția de la nivelul SJU fiind una majoră.

Printre echipamentele și aparatura de care s-a constatat că ar avea nevoie spitalele se enumeră și: stimulatoare cardiace, ecografe multifuncționale, aparate pentru realizarea hipotermiei, fibrobronhoscoape, sisteme de încălzire a lichidelor perfuzabile și aparat de ventilație mecanică.

Back to top button