ActualitateSliderUltima ora

Amenzi pentru nepurtarea măștii aplicate gorjenilor

În România, în ziua de 24 noiembrie au fost aplicate aproximativ 6.831 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 1.200.000 de lei. Polițiștii și jandarmii au aplicat aceste sancțiuni ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a transmis că în ultimele 24 de ore au fost desfășurate 13 acțiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, sub coordonarea Instituției Prefectului, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În total, 235 de  polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVSA și ai Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

Au fost constate mai multe nereguli astfel că 194 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală  de peste 17.000 de lei au fost aplicate. Toate sancțiunile au fost aplicate în baza Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ, privind obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente,

în spațiul public, în funcție de restricțiile prevăzute în municipiu Târgu-Jiu și orașele sau comunele din județul Gorj.

Forțele de ordine vor desfășura permanent activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

 

 

Back to top button