Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Guvernul și-a asumat ajutorul pentru CEO

Aseară Executivul a adoptat un Memorandum cu tema „Încadrearea ajutorului de stat pentru restructurarea Societății Complexul Energetic Oltenia SA în sumă de 1.326,7  milioane de euro, în politicile economico-bugetare și financiare ale statului român, pentru perioada 2021-2025”.

Memorandumul a fost aprobat la solicitarea Comisiei Europene, care analizează încă din luna august planul de restructurare propus de CEO. Acesta se bazează pe ajutorul de 1,3 miliarde de euro, necesari pentru plata certificatelor de carbon.

Dan Vîlceanu, deputat în Parlamentul României, spune că memorandumul face parte dintr-un plan de eficientizare pe care  Guvernul îl va pune în practică la CEO. Acesta cuprinde investiții de 3,54 de miliarde de euro.

CEO va veni cu o contribuție de 1,4 miliarde de euro. În aceștia intră investițiile în activele existente, printre care modernizarea utilajelor din carieră și a grupurilor energetice, de reconversie și de formare profesională.

Jumătate din cei 1,4 miliarde sunt destinați investițiilor noi și parcurilor fotovoltaice. Banii vor proveni din vânzarea energiei în următorii 5 ani.  Din totalul de 3,5 miliarde de euro, CEO va contribui cu 1,4 miliarde, aceeași sumă va fi ajutorul de stat care include și ajutorul de salvare, iar restul, fondul de modernizare.

Articole similare

Back to top button