Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateSliderUltima ora

Amenzi uriașe pentru nerespectarea măsurilor

În ziua de 18 noiembrie, polițiștii și jandarmii au aplicat la nivel național 7.450 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.260.000 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

Situația la nivelul țării este una îngrijorătoare. Din ce în ce mai multe județe se află în scenariul roșu, cu o rată de incidență care a explodat, insă românii pare că nu înțeleg importanța respectării măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Numeroasele controale ale poliție au avut drept rezultat sute de amenzi aplicate cetățenilor.

Inspectoratul de Poliție Județean Gorj a transmis că în ultimele 24 de ore au fost desfășurate 14 acțiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, sub coordonarea Instituției Prefectului, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În total, 234 de  polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVSA și ai Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

Au fost constate mai multe nereguli astfel că 312 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală  de peste 64.000 de lei au fost aplicate. Toate sancțiunile au fost aplicate în baza Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ, privind obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente, în spațiul public, în funcție de restricțiile prevăzute în municipiu Târgu-Jiu și orașele sau comunele din județul Gorj.

Activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă vor fi desfășurate permanent de către forțele de ordine.

Articole similare

Back to top button