ActualitateSliderUltima ora

Cadrele medicale vor să se vaccineze

Vaccinul împotriva Covid-19 se va da cu prioritate persoanlor aflate în categoria celor cu risc ridicat de infectare. Cadrele medicale sunt primele pe listă, iar spitalele din România trebuie să centralizeze opțiunile acestora.

În Gorj, nu tot personalul sanitar a acceptat imunizarea. La Spitalul Covid din Târgu Cărbunești și-au exprimat dorința de a se vaccina 345 de angajați. Managerul unității medicale spune că vaccinul este bun, în condițiile în care s-au alocat sume mari pentru cercetare, iar prioritizarea personalului medical este binevenită, fiind în prima linie.

La Spitalul din Bumbești Jiu au fost comandate doar 135 de doze de vaccin. Aurel Stolojanu, managerul instituției este de părere că orice vaccin despre care nu se știu prea mult este pus sub semnul întrebării.

La Novaci, 150 de salariați vor să se vaccineze împotriva noului coronavirus. Emil Grigorie spune că s-ar vaccina, considerând că este mai bine să prevină boala decât să o trateze.

La Târgu Jiu, aproape 75% din personal se va vaccina. 930 s-au înscris pe listă, iar Dumitru Vienescu speră ca efectele vaccinului să fie benefice în lupta cu virusul Sars-Cov-2.

Categoriile care vor avea prioritate la vaccinarea împotriva COVID-19 sunt stabilite în strategia de vaccinare, spune premierul Ludovic Orban, care adaugă că funcționarii nu vor avea prioritate.

Back to top button