Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateFără categorieSliderUltima ora

Puține adopții în Gorj

Centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sunt pline de copii ce așteaptă să fie adoptați. Din păcate însă, mulți dintre aceștia împlinesc vârsta majoratului fără să aibă parte de o familie care să îi sprijine în viață.

La nivel național, zeci de mii de copii se află înregistrați în sistemul de protecție socială, foarte puțini dintre ei fiind declarați adoptabili. Mulți însă sunt declarați ca fiind greu adoptabili .

În acord cu prevederile din legislaţia în vigoare privind adopţia, copiii greu adoptabili reprezintă acei copii pentru care într-o perioadă de 9 luni de la declararea adoptabilităţii nu s-a reuşit identificarea unei familii potrivite sau, chiar dacă aceasta a fost identificată, nu s-au putut urma paşii care să conducă la finalizarea adopţiei.

Cel mai adesea, în această situaţie deosebită se află copiii cu vârstă mai mare de 3 ani, copiii cu o stare de sănătate mai delicată, copiii care au nevoi crescute de stimulare a dezvoltării sau copiii care au fraţi cu care sunt adoptabili împreună.

Site-ul Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții are o pagină specială în care părinții unor copii adoptați își expun poveștile și trăirile alături de aceștia. Pe aceeași pagină se pot găsi și mesajele micuților care își doresc să crească într-o familie.

În Gorj, anul acesta au fost adoptați doar 24 de copii, iar 42 de părinți au solicitat atestarea pentru adopție.

Pentru aceşti copii a fost creată în Registrul Național al Adopțiilor o secţiune specială care conţine profilul celor aflaţi în această situaţie. Profilul unui copil greu adoptabil constă într-o prezentare succintă a abilităţilor, preferinţelor, nevoilor şi trăsăturilor de personalitate care caracterizează copilul în cauză, fiind însoţit de o fotografie a acestuia sau de o imagine reprezentativă ce poate fi aleasă chiar de copil. De asemenea, pot fi încărcate şi mesaje vocale sau imagini video cu activităţi ale copilului. În cazul fraţilor ce urmează a fi adoptaţi împreună, profilul este comun.

Articole similare

Back to top button