ActualitateSliderUltima ora

Dosare penale pentru braconaj

Polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat, ieri, 15 noiembrie, o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de braconaj cinegetic, în urma căreia au identificat un barbat, de 37 de ani, din comuna Licurici, ce avea asupra sa o armă de vânătoare. Bărbatul era înscris în autorizația de vânătoare, autorizat pentru a deține, purta și folosi arme letale.

Polițiștii au întocmit pe loc un dosar penal, iar arma și cele 17 cartușe a fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Tot în cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat mai mulți vânători,  pe fondul cinegetic Licurici, care participau la partide de vânătoare în scopul recoltării mai multor specii de vânat. În acete împrejurări a fost depistat un tânăr, de 20 de ani, din comuna Licurici, autorizat pentru a deține purta și folosi arme letale de vânătoare, care participa la vânătoare fără a fi înscris pe vreuna din autorizațiile emise în acest sens.

Tânărul avea asupra sa o armă de vânătoare calibru 12 și șase cartușe cu alice de calibru 12, cu capsă nepercutată.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj respectiv, tentativă de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar.

Arma de vânătoare și cele șase cartușe găsite asupra tânărului au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Back to top button