ActualitateSliderUltima ora

Cursuri online la UCB

În contextual epidemiologic actual și cursurile universitare au trecut în mediul online. Dacă pentru elevi situația este mai dificilă, desfășurarea activităților online îi avantajează pe unii studenți. Aceștia nu mai plătesc chiria ori cazarea în cămine, așadar cheltuielile au scăzut semnificativ.

Laboratoarele au rămas totuși în stilul clasic, însă cu păstrarea distanțării sociale. Dacă va fi identificat un caz pozitiv în rândul studenților, și aceste activități vor fi suspendate.

Cheltuielile reduse însă nu completează minusurile pe care le are învățământul online. Studenților le lipsesc întâlnirile cu colegii și interacțiunile cu profesorii. Alin Doloc, masterand la UCB, ne-a spus că  nu este de acord cu desfășurarea cursurilor online, însă studenții trebuie să se conformeze  pentru a-i proteja pe cei din jur.

Nu se știe când situația va reveni la normal și cursurile se vor desfășura din  nou față în față. Deocamdată, atât elevii cât și studenții trebuie să se descurce cu învățământul de acasă, rezultatele fiind vizibile abia în sesiunile de examene ce vor urma.

Back to top button