ActualitateSliderUltima ora

Încă o zi neagră pentru România

Este a doua zi consecutiv când România a doborât un nou record în pandemia de COVID-19, după ce cu o zi înainte au fost raportate 177 de decese, astăzi numărul fiind 203

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate peste 324 de mii de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

218.086 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, a fost înregistrat un număr de 8.389 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Nici la terapie intensivă situația nu este una bună, numărul pacienților COVID internați depășind 1.092.

La nivelul județului Gorj, numărul de noi cazuri raportate este 60.

Din păcate au fost înregistrate un număr de 5 decese în urma infectării cu noul coronavirus. Este vorba despre 4 bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 45 si 83 de ani, toți prezentând și alte afecțiuni medicale.

De la începutul pandemiei, 3.527 de persoane au fost confirmate pozitiv pe raza județului Gorj.

3.125 de gorjeni s-au vindecat, iar 162 au decedat.

În ceea ce privește coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, județul Gorj se menține, înregistrând 1,85 la mie, fiind situat încă în scenariul galben.

Sibiul a depășit pragul de 7 la mia de locuitor, prezentând o incidență de 7,19. În continuare Clujul prezintă o rată de infectare de 6.9 la mia de locuitori, urmat de Timiș și Sălaj cu 6,52, respectiv 6,46

La polul opus, în scenariul verde a reușit să se mențină un singur județ. Este vorba despre Vrancea, cu o incidență de 1,46.

Articole similare

Back to top button