PoliticaSliderUltima ora

Morega analizează candidații la Parlamentare

Candidații pentru Parlamentarele din decembrie au intrat în vizorul președintelui Institutului de Analiza si Investigatii Publice si Politice Gorj. Dan Ilie Morega i-a criticat dur pe unii dintre cei ce se regăsesc pe listele partidelor politice.

Despre Mihai Weber, candidatul principal al PSD pentru Camera Deputaților, Morega susține că nu a făcut prea multe în mandatul anterior, mai mult, acesta spune că Weber a dat vina pe conducerea centrală a organizației politice pentru lista finală PSD.

Cu Cristi Rujan, candidatul ce deschide lista la Senat a social-democraților, Morega nu a fost atât de aspru, considerând că are totuși o șansă la un mandat de parlamentar. Nici pe Claudiu Manta, candidatul secund la Camera Deputaților nu l-a criticat. Chiar mai mult, Morega consideră că Manta trebuia promovat de mult.

Cu toate acestea, Morega este de părere că Ion Iordache, candidatul PNL la Senat, va intra în parlament înaintea lui Rujan. Firma pe care Iordache o deține și care s-a ocupat de asfaltarea și întreținerea drumurilor din mai multe localități gorjene, i-ar adduce lui Iordache mai multe voturi decât lui Rujan.

Nici Sorin Boza nu a fost scutit de criticile lui Morega. Candidatul PMP la Senat ar fi avut mai multe șanse dacă ar fi candidat în județul Constanța, județul său natal – spune Morega.

Morega consideră că Pro România va avea același rezultat ca și la alegerile locale. Alin Văcaru, candat pentru Camra Deputaților, ar avea șanse la încă un mandate în legislativ. Despre ginerele său, candidat USR la Senat, Morega susține că va câștiga doar experiență. În schimb, Radu Miruță ar putea prinde un mandate de  Deputat la redistribuire.

În viziunea lui Morega, rezultatele alegerilor vor fi câte două mandate de deputați la PSD și la PNL, un post de Senator pentru liberali, și posibil un altul pentru social-democrați. Ultimul Deputat de Gorj va proveni de la USR, PMP sau de la Pro România.

Back to top button