ActualitateSliderUltima ora

Probleme la SJU

Criza epidemiologică generată de noul coronavirus aduce din ce în ce mai multe probleme la nivelul unităților spitalicești. La Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu mai multe cadre medicale sunt infectate, ceilalți medici fiind nevoiți să își dubleze gărzile. Șeful Secției ATI, medicul Ion Crețu spune că personalul medical face față cu greu la aglomerația din spital, mai ales în urma testelor pozitive ale colegilor lor.

O soluție ar fi angajarea personalului medical. Managerul SJU, Dumitru Vienescu, a confirmat că în Spital este un mare deficit de personal și se va încerca detașarea medicilor din alte Spitale.

O altă problemă  a fost depistată la Secția Medicală unde un medic de pneumologie și doi de medicină internă au fost infectați cu noul coronavirus. Managerul spune că se va efectua o dezinfecție totală a Secției și că nu există probleme privitoare la deficitul de personal la Medicală I și II, întrucât cea din urmă va prelua o parte din internări.

Mai mult, în spațiul public au apărut mesaje privitoare la nerespectarea circuitelor COVID, pacienți suspecți fiind în contact cu pacienți pozitivi la nivelul Spitalului Județean. Vienescu susține că nu deține informații în acest sens și că a avut fost chiar și un control în care s-a specificat că circuitele sunt asigurate atât în secții cât și la Unitatea de Primiri Urgențe. Tot Vienescu afirmă că cele sesizate nu sunt normale și că va verifica respectarea circuitelor.

La Spitalul Covid din Târgu Cărbunești situația pare să fie puțin mai bună. Deși cadrele medicale sunt epuizate și Secția ATI are toate paturile ocupate, managerul Constantin Târziu spune că niciun medic nu a fost infectat până acum. În situația în care scenariul de la SJU Târgu Jiu va fi întânit și la Cărbunești, managerul spune că există soluții și în acest sens. Întrucât programul turelor este de natură să împiedice contactul între cadrele medicale, dacă o tură va intra în izolare, cealaltă îi va lua locul.

Back to top button