SliderSocial

Amenzi de peste 54.000 lei

Inspectoratul de Poliție Județean  Gorj a efectuat în ultimele 24 de ore un număr de 14 acțiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, sub coordonarea Instituției Prefectului, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În total, 221 de  polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVSA și ai Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

Au fost constate mai multe nereguli astfel că au fost aplicate 197 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală  de peste 54.000 de lei. 135 dintre acestea, în valoare de 21.000 de lei, au fost aplicate în baza Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ. Au fost vizate în special, piețele și parcările acestora, stațiile mijloacelor de transport în comun, zonele de promenade și parcurile, atât din municipiul Târgu Jiu, cât și din orașele și comunele din Gorj.

De asemenea, duminică,  polițiștii s-au autosesizat cu privire la faptul că în urmă cu o zi, a avut loc un eveniment privat la o pensiune de pe raza comunei Runcu. În cadrul evenimentului au participat aproximativ 18 persoane.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat 9 amenzi în valoare totală de 22.500 lei, iar față de organizator s-a luat măsura sancționării contravenționale cu suma de 5.000 lei.

Forțele de ordine vor desfășura permanent activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

 

Back to top button