PoliticaSliderUltima ora

Partidele mici vor în Parlament

Organizațiile politice care nu au niciun reprezentant în Parlament și-au numit candidați pentru un loc în Legislativ.

Partidul Verde vrea să câștige încrederea cetățenilor cu mai mulți profesori, juriști și ingineri.

La Senat lista Verzilor este deschisă de Ștefan Ghimiși. Este Profesor universitar la Universitatea Constantin Brâncuși  și de-a lungul anilor a ocupat funcția de Prorector al aceleiași instituții de învățământ. A absolvit Universitatea Politehnică din București, unde și-a luat și diploma de doctor în inginerie mecanică.

Pe locul secund se află Laurențiu Brânzan, Șef punct lucru Logistică Feroviară București. Lista este continuată de profesorii Gabriela Tîlvescu, ce își dorește să îi sprijine pe meșterii populari  și Ionuț Popescu, directorul adjunct al Palatului Copiilor din Târgu Jiu.

Lista pentru Camera Deputaților este deschisă de Marinela Strâmbulescu, consultant pentru fonduri europene. Pe loc secund se află actualul președinte al organizației județene și fost viceprimar al municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor. Este urmat de inginerul Daniel Bertha, pianistul Florin Berculescu, și Loredana Buliga, profesor în cadrul Liceului de Arte Constantin Brăiloiu. Pe locurile 6 și 7 se află Daniel Trăistaru, jurist, și Mihai Țucă, student la medicină.

Mai multe partide mici au luat decizia de a fuziona și a susține candidați comuni la scrutinul din decembrie. 8 organizații politice au luat hotărârea de la candida sub sigla PER

La Gorj, pe locul întâi la Senat a fost propusă  Maria-Daniela Coandă. Este de profesie juristă și membră a Partidului Ecologist Român. Este și singurul candidat care reprezintă PER pe lista depusă.

Următorii candidați la Senat sunt Constantin Afrim, de profesie Inginer economist, Alexandru Dincă, inginer și Inspector în domeniul Securității și Sănătății în Muncă, și Ion Constantinescu, pensionar. Toți sunt memebri ai Partidului Alternativa pentru Demnitate Națională Gorj.

La Camera Deputaților, cap de listă este Nicolae Ivăniși, președintele ADN Gorj. Este antreprenor și s-a făcut remarcat în urma unui discurs susținut  în fața unui ONG finanțat de Ministerul Mediului din Germania.

Pe locul al doilea a fost propus Adrian Gonciulea, antreprenor. Următorii sunt Cristian Jianu, economist, Nicolae Sârbu, cu experiență în domeniul turismului,  Cătălina Uidilescu, economistă, Mihai Gâciu, jurist și Liviu Bivolaru, economist.

Toți cei aflați pe lista pentru Camera Deputaților provin din partidul Alternativa pentru Demnitate Națională. Celelalte formațiuni politice nu și-au exprimat dorința de a avea candidați pe listă, însă vor susține acest proiect.

Alianța Uniunea Salvați România  și PLUS l-au lansat în luptă pe liderul USR Gorj,  Radu Miruță, pentru Camera Deputaților. A absolvit Facultatea de Electronică din cadrul Universității Politehnica București și a lucrat pentru mai multe companii de telefonie mobilă.

Miruță este secondat de Marius Dimulescu, lista fiind continuată de Adrian Tutunaru, Simona Boltașu și Flavius Bălăcenoiu.

La senat, primul candidat este arhitectul Cornel Răducan. Va fi urmat de Ioana Rădescu de la PLUS, consultant în accesarea de fonduri europene, iar supleant este avocata Luminița Brâncuși, tot din partea PLUS.

Articole similare

Back to top button