CulturaSliderUltima ora

A început Festivalul GORJFEST

Cea de-a 31-a ediție a Festivalului Artelor Vizuale GORJFEST se desfășoară în această săptămână sub atenta îndrumare a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Numeroase expoziții de fotografie vor fi organizate atât în Târgu-Jiu, cât și în alte locații din țară. În cadrul evenimentului vor putea fi admirate lucrări semnate de mai mult de 40 de artiști pasionați de arta fotografiei.

Din pricina condițiilor impuse de pandemia generată de virusul SARS-CoV-2, numărul participanților este mai mic față de anii trecuți. Această manifestare a fost inițiată încă din anul 1990 de către Teodor Dădălău și Ion Cepoi.

De-a lungul anilor, zeci de pictori, sculptori, fotografi și creatori de film din peste 40 de țări au participat la „GORJFEST”.

Anul acesta, ediția cu numărul 31 debutează doar la nivel național și cuprinde doar fotografie artistică.

În cadrul expozițiilor, vizitatorii pot admira fotografii surpinse de mai mulți artiști fotografi, printre care : Luca Sebastian de la Turda, Gil Diaconescu și Romeo Ionete din Târgu-Jiu.

Festivalul a început de miercuri cu vernisajul expoziției de fotografie „Salina Turda” și va continua azi, 22 octombrie, de la 16.30. În fața sediului Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, va avea loc vernisarea unei expoziții stradale de fotografie „Salonul Național de fotografie GORJFEST 2020”.

Festivalul se va încheia vineri cu două vernisaje : unul intitulat „Acasă la Brâncuși” ce va avea loc la Giardini di Zoe și celălalt la Salina din Turda.

Conform managerului Cepoi, fotografiile expuse în cadrul evenimentului vor putea fi admirate ulterior într-un catalog ce deja este în curs de editare.

 

Back to top button