Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SliderSocialUltima ora

Două orașe în scenariul roșu

Având în vedere incidența cazurilor de coronavirus care au crescut alarmant în mai multe localități gorjene, încă două orașe au intrat în scenariul roșu.

În Novaci, rata de infectare a ajuns la 3,52 cazuri la mia de locuitori. Astfel, din 21 octombrie și până în 3 noiembrie se vor închide restaurantele, barurile și cafenelele. Nu vor mai fi permise spectacole, iar sălile de jocuri de nororc vor fi și ele închise.

Masca de protecție va trebui purtată obligatoriu în toate spațiile publice inchise și deschise, iar cursurile se vor defășura online.

Municipiul Târgu Jiu a depășit 1,5 cazuri la 1000 de locuitori. În acest caz, restaurantele, cafenelele, barurile, săluile de jocuri de noroc, vor fi ținute deschise în intervalul orar 06:00-23:00, fără a se depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului. De asemenea, în cadrul cinematografelor și al instituțiilor de spectacole participarea publicului se va face în limita a 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Aceleași restricții trebuie să le respecte și cetățenii comunei Albeni, unde incidența cumulată se apropie de 2,5 la mie.

Vor fi fi propuse, analizate și adoptate măsuri de prevenire a infectărilor cu noul coronavirus în funcție de evoluția epidemiologică în județul Gorj la nivelul unităților școlare și a instituțiilor publice.

 

Articole similare

Back to top button