SliderSocialUltima ora

Acțiune pentru donare de plasmă convalescentă

Instituția Prefectului – Județul Gorj împreună cu Consiliul Județean Gorj, Centrul de Transfuzie Sanguină Târgu Jiu și Casa Județenă de Asigurări de Sănătate Gorj vor demara o campanie de informare către populaţie cu privire la importanţa donării de plasmă convalescentă.

Cu sprijinul cadrelor medicale, campania se va derula în special în spitalele suport Covid din județul Gorj, acolo unde pacienții sunt informați despre importanța donării de plasmă convalescentă și nevoii de a crește semnificativ numărul de donatori.  Studiile au demonstrat eficiența tratamentului cu plasmă convalescentă în lupta cu COVID-19, mai ales la pacienții cu forme grave ale bolii, inclusiv o scădere semnificativă a mortalității.

Până în acest moment, la nivelul județului Gorj,  24 de persoane care au depășit cu bine infectarea cu SARV-Cov-2, au profitat de șansa de a-și ajuta semenii cu forme grave de boală care se luptă să supraviețuiască, donând  plasmă convalescentă.

Ca și în cazul donării obișnuite de sânge, donatorii de plasmă vor beneficia de mai multe drepturi, printre care 7 tichete de masă pentru produse alimentare, eliberate de instituţia de profil, o zi liberă de la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor de sânge salariaţi sau o zi scutire de frecvenţă, în ziua donării, în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor.

Pe lângă acestea, donatorii vor avea parte și de  decontarea cheltuielilor de transport în comun din ziua donării între localitatea de domiciliu sau reşedinţă înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde îşi are sediul instituţia la care se efectuează donarea de sânge. În cazul în care donarea se face la instituţia de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea în care este angajat, donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioadă de o lună.

 

Back to top button