ActualitateSliderUltima ora

Ancheta la SJU

În urma articolului cu privire la problemele din Secția de Psihiatrie, apărut în presa locală, conducerea Spitalului de Urgență din Târgu-Jiu, a demarat o anchetă internă pentru clarificarea faptelor relatate.

Conducerea spitalului menționează că registratorul medical al Secției de Psihiatrie, care desfășoară activitatea și în cadrul Secției de Genetică Medicală, s-ar fi prezentat pe parcursul unui weekend pe secția de psihiatrie, unde ar fi petrecut mai multe ore în compania asistentei șefe. Ulterior acesta a fost depistat pozitiv Covid-19, asistenta neintrând în perioada de izolare impusă de lege.

În ancheta epidemiologică, nu a fost însă relatată întâlnirea dintre cele două angajate. Comisia de anchetă a discutat cu cei implicați, însă având in vedere numărul mare de cadre medicale, și absența unor persoane de la serviciu din data respectivă nu a fost finalizată această parte a anchetei interne.

În ceea ce privește prezentarea la spital a cadrelor medicale cu simptome asemănătoare infecției cu Covid-19, conducerea SJU Târgu-Jiu menționează că protocoalele aduse la cunoștință întregului personal medical, precizează obligația de a semna condica de triaj atât la prezentare cât și la părăsirea lucrului.

Rolul acestei condici este de a depista cadrele medicale care prezintă simptome. Nerespectarea protocoalelor ori falsul în declarații reprezintă o încălcare a regulamentului de ordine internă.

De asemenea SJU Târgu-Jiu condamnă automedicația.Tratamentul infecției cu Covid-19 se face conform protocoalelor aflate în viguare și în niciun caz “după ureche”, de aceea spitalul încurajează  prezentarea atât a pacienților cât și a cadrelor medicale cu simptome la medic în vederea confirmării infecției cu SARS-COV-2  precum și  administrării unui tratament eficient.

Din păcate din cauza numărului mare de persoane implicate nu a fost posibilă finalizarea întregii anchete, urmând ca SJU să revină cu completări.

Back to top button