Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
PoliticaSliderUltima ora

Partidele se pregătesc de Parlamentare

Nici nu s-au terminat bine Alegerile Locale că partidele își fac deja planuri pentru Parlamentare. După ce Partidul Național Liberal a publicat lista candidaților pentru județul Gorj, Alianța USR PLUS și-a ales potențialii deputați și senatori din partea formațiunii.

Duminică, la Teatrul de Vară din Târgu Jiu, reprezentanții filialelor USR și-au ales candidații pentru scrutinul din decembrie. În interiorul organizației județene votul președinților de filiale a fost secret, la urne, acordând un punctaj de la 1 până la 6 tuturor  supleanților înscriși în competiție. Cel care a avut cel mai mare punctaj a fost primul pe listă.

Astfel, în ierarhia creată, Radu Miruță, președintele organizației județene ocupă primul loc pe lista Deputaților, urmat de Marius Dimulescu, Nelu Pleșu, Adrian Tutunaru, Simona Boltașu și Flavius Bălăcenoiu. Pentru Senat, Cornel Răducanu deschide lista, Ioana Rădescu și Luminița Brâncuși fiind pe locurile 2 și 3.

Radu Miruță consideră că rezultatul alegerilor interne este bazat pe gradul de implicare al fiecărui membru, fiind în totalitate voința alegătorilor.

Președintele filialei gorjene a USR consideră că rezultatul nesatisfăcător la alegerile locale nu va fi un impediment pentru scrutinul din decembrie. În prezent se lucrează la o strategie pentru a nu repeta greșelile din campania electorală recentă.

Și liberalii gorjeni și-au ales reprezentanții în viitorul Parlament. Ion Iordache ocupă locul fruntaș la Senat, pe locul doi fiind actualul primar al Rovinariului, Robert Filip. Pentru Camera Deputaților, Dan Vâlceanu este primul care își dorește încă un mandat, lista fiind continuată de Gheorghe Pecingină, Iulian Popescu, Mihai Paraschiv și Denisa Șuță.

Liderul organizației municipale, Marcel Romanescu, nu pare să fie de acord cu propunerile celor de la județ. Acesta sugerase inițial alți oameni pentru Parlamentare, însă propunerea lui nu a fost luată în calcul.

Romanescu consideră că  PNL ar trebui să stabilească viitorii candidați în funcție de profesionalismul acestora,  indiferent dacă sunt sau nu membri de partid. De asemenea, Romanescu este de părere că în partid ar trebui  să nu fie aduși traseiști politici, ci oameni cu o imagine bună.

Momentan USR Și PNL sunt singurele organizații politice gorjene care și-au anunțat candidații pentru alegerile din decembrie.

https://youtu.be/B_ywAOWswac

Articole similare

Back to top button