ActualitateSliderUltima ora

Bolovani căzuți pe Defileul Jiului

Autoritățile se concentrează pe podul de la Lainici, însă uită de problema pietrelor care cad de pe munte, fiind un real pericol pentru șoferii care tranzitează zona.

O femeie a ajuns la spital după ce un bolovan s-a desprins de pe un versant și a căzut pe mașina unui târgujian. Roca a spart parbrizul autovehiculului și a lovit-o pe soția șoferului, aceasta fiind transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Totul s-a petrecut aseară în jurul orei 18. Bărbatul venea de la Cluj și se deplasa cu viteză redusă pe Defileul Jiului, fără să prevadă ce urma să se întâmple. Roca, cu o greutate de aproximativ 1,3 kg și margini tăioase, a lovit colțul din dreapta al parbrizului și a pătruns în autovehicul, cauzându-i răni serioase soției.

La momentul respectiv, femeia nu a considerat necesară chemarea unui echipaj medical la fața locului, însă continuându-și drumul, aceasta a acuzat dureri tot mai intense, bărbatul fiind nevoit să apeleze serviciul 112 pentru a primi ajutor specializat.

Ulterior, femeia a fost internată în spital, iar acum se află sub atenta supraveghere a medicilor. Și un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului pentru cercetări.

Bărbatul a anunțat și Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu care a promis că un jurist va analiza situația.

Contactați și de echipa Gorj Tv, reprezentanții SDN au transmis că o comisie tehnică se va deplasa la fața locului pentru a cerceta împrejurările producerii evenimentului.

Deși drumul este semnalizat corespunzător  cu indicatoare care avertizează șoferii cu privire la căderea rocilor, nu este îndeajuns pentru a împiedica evenimentele rutiere neplăcute. Bărbatul în cauză se deplasa în limita de viteză legală și cu atenție sporită și totuși, a fost la un pas de tragedie.

Nu este primul caz în care oamenii devin victemele căderii stâncilor pe Defileu.

Și în trecut mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza rănilor provocate de pietrele de pe Defileu.

Victimele pot acționa în instanță administratorul drumului și pot cere despăgubiri pentru prejudiciul produs, dacă se stabilește culpa celui din urmă.

Pe tronsonul de drum care face legătura cu municipiul Petroșani, sute de mașini trec zilnic pe ambele sensuri de mers, însă șoferii nu stau cu ochii după pietrele de pe munți. Soluția ar fi montarea plaselor pentru a stopa dislocarea rocilor. Drumul a fost modernizat în urmă cu câțiva ani, în mai multe zone fiind deja montate plase, însă se pare că nu îndeajuns. Pentru ca șoferii să circule în siguranță, întregul Defileu ar trebui asigurat corespunzător, mai ales că este singurul drum ce face legătura cu Ardealul, variante ocolitoare fiind pe Valea Oltului (Râmnicu Vâlcea – Sibiu ), Defileul Dunării (Drobeta Turnu Severin – Orșova – Caransebeș) ori Transalpina, atunci când circulația nu este interzisă.

Back to top button