Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Ultima ora

Ministrul Educației: Părinții să nu își ducă copiii la școlile fără autorizație

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, cu o lună înaintea începerii anului școlar, că în nicio şcoală neautorizată nu ar trebui lăsaţi copiii. 

Potrivit Ministerului Educaţiei, în septembrie anul trecut, 4.221 de şcoli n-au avut avize de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi nici autorizaţii de la Direcţiile de Sănătate Publică.

Astăzi, cu mai puţin de o lună până la începerea unui nou an şcolar, problemele au fost rezolvate în mai puţin de jumătate dintre clădiri. Astfel, peste 2.600 de unităţi nu îndeplinesc normele de securitate impuse de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Şi, pentru că nu există timp, bani şi, în multe cazuri, nici interes pentru remedierea problemelor, vor funcţiona aşa în viitorul an şcolar.

Deşi sunt periculoase pentru securitatea dascălilor şi a elevilor, legea nu permite sistarea activităţii în clădirile şcolare neautorizate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

La nivelul județului Gorj, 128 de școli au nevoie de autorizație de la ISU.

Articole similare

Back to top button