Ultima ora

Inchisoare cu suspendare pentru Marin Condescu

Marin Condescu a fost condamnat de magistratii Tribunalului Olt la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru inselaciune si fals intelectual. Fostul vicepresedinte al Clubului Pandurii Targu Jiu, Viorel Temelescu, a fost condamnat la doi ani si patru luni de inchisoare. Magistratii au stabilit si un termen de incercare, de doi ani pentru Marin Condescu. Fostul sef al gruparii de fotbal a fost achitat pentru infractiunile de delapidare si spalare de bani dupa ce au fost retrase plangerile. Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu apel.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în sarcina inculpatului Marin Condescu s-a reţinut că, în perioada martie – septembrie 2011, în calitate de preşedinte al C.S. Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, a semnat în fals la rubrica „CESIONAR” şi a uzat de un număr de trei înscrisuri denumite contract de cesiune creanţe, cunoscând că acestea sunt false, pe care ulterior, prin intermediul inculpatului Viorel Temelescu le-a prezentat spre semnare factorilor de conducere din cadrul SNLO Târgu-Jiu, inducându-i pe aceştia în eroare şi obţinând în acest mod un folos material injust în sumă totală de 2.503.933 lei.

„În sarcina aceluiaşi inculpat s-a reţinut că, în perioada 23.03.2011-29.09.2013, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al C.S. Pandurii Lignitul Tg-Jiu, prin folosirea unor contracte de împrumut fictive, care nu reflectă realitatea, acordate în calitate de persoană fizică către C.S. Pandurii Lignitul Tg-Jiu şi-a însuşit personal în mod necuvenit suma de 1.551.156 lei, la care se adaugă suma transferată sistematic către o firmă din Tg-Jiu de 1.080.000 lei, prejudiciind astfel interesele clubului sportiv”, se menţionează într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Condescu şi Temelescu au fost reţinuţi pentru 24 de ore în luna noiembrie a anului trecut, magistraţii Curţii de Apel Craiova respingând apelul procurorilor gorjeni de arestare preventivă pentru 29 de zile, formulată pe numele celor doi, ei fiind ulterior cercetaţi în libertate.

Back to top button