Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ActualitateCulturaPoliticaSocial

La pas prin Gorj, alături de Nicolae Ciucă, președintele PNL

Echipa liberală a început un nou proiect intitulat ,,La pas prin Gorj”. Liderii Partidului Național Liberal au vizitat în acest weekend mai multe obiective din județ. Alături de membrii formațiunii politice de la Gorj a fost și președintele PNL, Nicoale Ciucă. Candidatul Partidului Național Liberal la alegerile parlamentare s-a întâlnit cu antreprenorii din județ, dar și cu primarii liberali.

,,Ne-am început ziua de duminică la mănăstirea Polovragi, cu rugă și închinare, respectând tradițiile strămoșești.

Tot o întoarcere la rădăcini a fost și următoarea destinație, casa țesătoarei Maria Dinoiu, care cunoaște toate tainele războiului de țesut și lasă moștenire tinerei generații tradiția covoarelor și ștergarelor ciobănești. Un tezaur uman viu, al nostru, al gorjenilor.

A urmat vizita la fosta mină de grafit din Baia de Fier. Ajunsă o ruină, reprezintă o mare oportunitate pentru dezvoltarea zonei, o componentă importantă în programul de reindustrializare propus de PNL. Azi proiectele strategice pentru reluarea extracției și procesării grafitului, esențiale pentru viitorul energiei verzi în România, sunt foarte aproape de a deveni realitate. Au fost depuse cereri de finanțare la Comisia Europeană pentru investiții de peste 445 de milioane de euro. În plus, președintele Ciucă și-a afirmat angajamentul de a susține redeschiderea minei Baia de Fier prin modificările legislative necesare, prevăzute de noua Lege a Minelor, aflată în curs de aprobare în Parlament.

Următorul popas a fost în “Ograda bunicilor”, o pensiune construită în stil tradițional gorjenesc de doi tineri, Cristi și Mela, întorși acasă din Timișoara să cinstească memoria înaintașilor lor. Un loc epic din Baia de Fier, lăudat și promovat de celebrul regizor și realizator britanic Charlie Ottley. Aici am prezentat conducerii PNL proiectul turistic pentru Gorj, pilon esențial de dezvoltare a județului, pentru care am primit susținerea și garanția includerii în programul de guvernare.

Apoi am discutat despre includerea Ansamblul Monumental “Calea Eroilor” în Patrimoniul Mondial UNESCO, o uriașă oportunitate pentru comunitatea noastră, dar care vine la pachet și cu numeroase provocări. Am insistat asupra unei urgențe: reabilitarea, în parteneriat cu specialiștii UNESCO, a Coloanei fără Sfârșit și a operelor din piatră ce compun Ansamblul Monumental “Calea Eroilor” din Târgu Jiu, afectate de trecerea timpului, de intemperii și de intervențiile stupide ale autorităților locale.

În finalul vizitei, președintele PNL, Nicolae Ciucă, și prim-vicepreședintele partidului, Dan Motreanu, s-au întâlnit cu primarii și membrii Biroului Politic Județean.

Președintele Nicolae Ciucă a venit în Gorj pentru a patra oară în ultimul an, dovadă că se simte bine printre oltenii săi și își dorește să sprijine proiectele importante care vor duce la dezvoltarea județului nostru.”, a transmis Biroul de presă PNL Gorj.

Articole similare

Back to top button